Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ok az ünneplésre

2013. december 24. 03:00 - Á. Bözse

"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (János 3,16)

Egy pár évvel ezelőtt Manhattan-ben voltam a karácsonyi időszakban. Emlékeszem, hogy az Ötödik sugárút közepén álltam, és néztem, ahogy emberek ezrei nyüzsögnek mindenütt. Senki sem tűnt boldognak. Mindenki feszültnek, stresszesnek és nyűgösnek nézett ki. A karácsony nem erről szól. A karácsony a világ legjobb híréről szól. A készülődésünk és az ünneplésünk örömteli kellene, hogy legyen, nem szomorú.

Mit mondott az angyal a pásztoroknak, amikor bejelentette Jézus születését? "Hozok nektek nagy örömről szóló hírt, és ez mindenkinek szól." De mi az a nagyszerű hír? Mit kellene ünnepelnünk?

Először is, Isten szeret téged. A leghíresebb vers a Bibliában, a János 3,16 azt mondja: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" Ezért küldte el Jézust. Ő a szeretet missziója volt.

A Biblia azt mondja Isten a szeretet. Ez a természete. Isten alkotta meg az egész világegyetemet csak azért, hogy megalkothassa az emberi fajt, csak azért, hogy megalkothasson téged, csak azért, hogy szerethessen téged. Isten azért teremtett téged, hogy szeressen Téged. És az Ő szeretete nem azon alapul, hogy mit teszel. Az Ő szeretete azon alapul, hogy ki is Ő. Isten a szeretet.

Másodszor, Isten veled van. Talán nem érzed a jelenlétét, de ez nem jelenti azt, hogy ez nem lenne igaz. A Biblia azt mondja, hogy Jézus neve Emmanuel, ami azt jelenti "Isten velünk". Sokakat közületek elhagytak az életben, de tudnotok kell, hogy Isten soha nem hagy el titeket. Jézus tényleg "Isten velünk" volt. És Ő ma is velünk van.

Amikor Isten közel van, eltűnik a félelmed. Nem kell aggódnod, vagy izgulnod amiatt, hogy mi következik.

Harmadszor, Isten érted van. Ő a te oldaladon áll. Akarja, hogy sikeres legyél. Igazából, Jézus azt mondta: "Isten nem azért küldte a földre a Fiát, hogy elítélje azt, hanem, hogy megmentse általa" (János 3,17). Sok ember fél Istentől, a bűntudata miatt. De a Biblia azt mondja, hogy Jézus nem azért jött, hogy elítélje a világot. Azért jött, hogy megmentse. Ez a jó hír!

Ezt kell megünnepelnünk ezen a karácsonyon. Jézus születése örömteli jó hír volt – és ma is az. És ez mindenkinek szól, akár katolikus, akár protestáns, akár zsidó, akár muzulmán, akár mormon, akár hindu, akár buddhista, akár baptista, vagy semmi ilyesmi. Ez az örömteli jó hír minden embernek szól, mert Isten ezt mondja: "Szeretlek, veled vagyok, érted vagyok."

Beszéljünk róla

  • A karácsonyod inkább a tennivalókról szól, vagy az ünneplésről?
  • Mire töltöd a legtöbb időt a karácsonyra való felkészülés során?
  • Mit gondolsz, hogyan szeretné Isten, hogy felkészülj a karácsonyra, hogy igazán ünnepelhess?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.12.20)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása